L a història de Sagunt de les últimes dècades no s’entendria sense el treball dels corresponsals i després els periodistes de Levante-EMV de la delegació del Camp de Morvedre. El paper que juga la premsa, en este cas la comarcal, és essencial per a afavorir dinàmiques que generen una sinergia positiva —des de la crítica i la llibertat— entre els agents socials que conformen la ciutadania: institucions, empreses, col·lectius locals, societat civil en general. La llibertat d’expressió és un dels pilars fonamentals de la democràcia, no cal dir-ho.

La premsa del Camp de Morvedre ha sigut imprescindible per a informar amb rigor i professionalitat sobre un dels traumes més importants de la història de la comarca com va ser la reconversió industrial de la siderúrgia del Port de Sagunt. La premsa local, amb la seua proximitat a les notícies, és un instrument democràtic de primer ordre.

Temes com la circumval·lació de la A-7 al seu pas per Sagunt, amb grans reivindicacions veïnals, la lluita per la Gerència com un espai públic, el desenvolupament del port comercial, la urbanització de la part nord del riu Palància o la recuperació de la marjal Almardà/Almenara amb la Casa Penya, entre molts altres, han tingut el seu reflex en les pàgines del periòdic. Només des de la transparència i la informació la ciutadania pot prendre constància dels seus deures i les seues obligacions democràtiques.

La premsa ha sigut imprescindible per a informar amb rigor i professionalitat sobre un dels traumes més importants de la comarca com va ser la reconversió de la siderúrgia del Port de Sagunt

Des de la llibertat d’expressió, les pàgines del periòdic Levante-EMV del Camp de Morvedre han sigut un instrument fonamental per a reflectir el desenvolupament de la ciutat i de la comarca com un espai viu, dinàmic i amb perspectives de futur. Com a alcalde de la ciutat, vull aprofitar l’avinentesa per a mostrar el meu respecte i el meu agraïment més sincer ara que es compleixen quaranta anys de Prensa Ibérica.

Amb el rellançament de Parc Sagunt, espere que els pròxims anys una gran part de les informacions que genere la comarca facen referència a la creació de llocs de treball. Seria, sens dubte, una gran notícia. L’adquisició de la Nau de Tallers per la Generalitat, la reobertura de l’Alt Forn o el futur Museu Industrial, espere que també aporten informacions d’interés per a la ciutadania.

Esment a banda mereix el procés de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat, un procés en el qual hem avançat molt, des de la participació i el consens, en la projecció exterior de la ciutat i el suport a tots els col·lectius locals implicats en el projecte. D’esta manera, de segur que els bons professionals de la delegació continuaran tenint argumentaris per a oferir una informació honesta que contribuïsca —des de la transparència — a formar el criteri i l’opinió pública de la ciutadania del Camp de Morvedre.