Dénia i la comarca de la Marina Alta han sofert molts i diversos canvis socials, econòmics, polítics, demogràfics i geogràfics al llarg de les darreres quatre dècades. La comarca no ha sigut aliena a les transformacions que hem sofert com a societat immersa en un món cada dia més globalitzat. En estos quaranta anys, Prensa Ibérica ha estat la fedatària pública d’eixa evolució en els nostres municipis. El dia a dia a Dénia i la Marina Alta ha estat plasmat negre sobre blanc en la crònica més recent, especialment des de 1996, quan començà l’edició de la Marina del diari Levante-EMV.

A través de les seues pàgines hem pogut seguir l’actualitat de la nostra comarca a través d’un periodisme professional, rigorós i compromés que és, com diríem col·loquialment, «marca de la casa».
Al llarg d’estos vint-i-dos anys, l’edició comarcal d’aquest diaria s’ha convertit en imprescindible per a nodrir d’informació als lectors de premsa diària de la comarca. És especialment remarcable el tractament que s’hi fa dels temes socials així com el compromís amb els aspectes relacionats amb la cultura i les tradicions dels nostres pobles.

És cert que el món ha sofert una transformació radical amb la irrupció de les noves tecnologies que és especialment reveladora en el cas dels mitjans de comunicació. Per aquest motiu, és molt important la tasca que desenvolupen els professionals d’Editorial Prensa Ibérica, en un moment en què estem sobreexposats a informacions tantes vegades no contrastades.

La societat té dret a informacions veraces. I cal valorar l’esforç de periodistes que xafen el carrer, que acudixen allí on està la notícia i que coneixen les claus d’un ofici que és imprescindible en les societats democràtiques avançades.

L’allau de notícies no ens ha de fer perdre la perspectiva de la realitat, del carrer, de les reivindicacions justes, de les inquietuds dels veïns. I crec que en eixa tasca els polítics i els periodistes anem de la mà. És imprescindible que els uns i els altres, des de la nostra distinta responsabilitat, és clar, li prenguem el pols al carrer. Ara més que mai és necessari un periodisme amb sensibilitat pels problemes socials i que ens aporte claus per a entendre un món cada vegada més complex.

Des d’aquestes pàgines vull felicitar a Editorial Prensa Ibérica per estos quaranta anys de periodisme professional i de proximitat, desitjant-los nous èxits i una llarga trajectòria.