Fa 40 anys pensàvem que tot estava per fer. I encara ens queda molt per fer. Fa 40 anys s’aprovava una Constitució que reconeixia les autonomies, les nacionalitats i regions i les llengües i singularitats. Ací lluitàvem per un Estatut d’Autonomia digne, un estatut que encara ha de millorar molt i que encara està a la cua al Congrés dels Diputats en una reforma. Vaja, com fa 40 anys.
Certament, la cosa ha canviat i prou. El valencianisme polític té pes a les institucions. Fa 40 anys, el pes era de grandíssims intel·lectuals i pensadors, historiadors i escriptors que assentaren les bases per al valencianisme i que el curs de la vida ha fet que molts d’ells no arriben a vore l’evolució i els canvis d’una societat valenciana que avança al ritme dels temps però que no renuncia a la seua identitat.

Fa 40 anys, tot això que passava en la nostra casa ens arribava gràcies a les pàgines de Levante-EMV i del diari Información. I 40 anys després, els mitjans de Prensa Ibérica a terres valencianes continuen contant dia a dia el que passa al llarg i ample del nostre territori, amb rigor i amb professionalitat i no només en paper, està present al web, a formats digitals, en ràdio i també en televisió.

En estes quatre dècades, el paper dels mitjans de comunicació en la configuració de la democràcia ha estat fonamental. Levante-EMV i Información són dos actors de primer ordre en la formació d’una opinió pública valenciana informada i crítica, la qual cosa és més que fonamental en una societat moderna.

En estes quatre dècades, el paper dels mitjans de comunicació en la configuración de la democràcia ha estat fonamental

Per això, desitge una llarga vida als mitjans d’EPI i en concret als nostres mitjans valencians perquè continuen informant-nos per molts anys des de la diversitat i el rigor en tots els formats existents i en els nous que, de segur, vindran.