Moltes felicitats a Prensa Ibérica en el seu 40 aniversari. 40 anys obrint la finestra a la llibertat d’expressió i exercint el dret a la informació veraç i de qualitat que té la ciutadania des dels nombrosos periòdics, revistes i plataformes digitals que edita el grup per tot el país. Complir anys sempre és motiu de celebració, perquè això significa que la cosa va bé, però si es tracta d’una empresa de comunicació a la qual pertany Levante-EMV, amb 146 anys de trajectòria, l’alegria és doble. I ho dic perquè el nostre diari valencià ens acompanya cada dia narrant-nos tots els fets transcendents que han esdevingut a la Comunitat Valenciana, fent de notari de totes les activitats econòmiques i socials, i informant-nos de tots els assumptes i canvis polítics. I estic convençuda que de la mateixa manera que la vida molts valencians i valencianes no seria la mateixa sense Levante-EMV, tampoc la vida de molts saforencs i saforenques seria la que és hui sense l’edició comarcal de Levante. L’edició de la Safor, amb la seua delegació a Gandia, què porta al servei del nostre territori 31 anys, ha contribuït al creixement, al progrés i a la millora de la salut democràtica de la nostra comarca. I ho ha fet des del primer moment amb un treball professional exercit per professionals, amb respecte, seriositat i objectivitat, i amb la confiança que sempre aporta el periodisme de proximitat. Va superar el seu primer gran repte, cobrint la «riuà» sols quatre mesos després d’obrir la delegació; va donar suport a la implantació del Campus de la UPV al Grau de Gandia i ha defensat les infraestructures i les millores socials que la ciutat ha necessitat en tot este temps.

Elvira Ferrer, qui va obrir la delegació a Gandia en 1987, és una d’eixes professionals a la qual em referia abans. Una gran periodista i compromesa amb la llengua valenciana i el feminisme, la qual va fer història, igual que també ho va fer recentment Lydia del Canto, dirigint per primera vegada el diari Levante-EMV, i trencant així un sostre de vidre en un moment en què les dones amb llocs de responsabilitat en els mitjans de comunicació d’Espanya continua sent excepcional.

Així és el diari Levante-EMV, un mitjà de comunicació obert, que s’adapta als nous temps, que es rebel·la contra les injustícies i que defén la llibertat i la igualtat.
Enhorabona a Editorial Prensa Ibérica i a tota la família de Levante-EMV.