Celebrem la vida dels nostres mitjans. En un temps en què ressorgim mediàticament, la comunicació i la creació valencianes tornen a reflorir com quelcom resistent, supervivent i reforçat. I en este llarg hivern que hem travessat cal reconéixer que el grup Editorial Prensa Ibérica s’ha mantingut indeleble. La història d’Editorial Prensa Ibérica, un dels grups més importants de premsa regional de l’Estat espanyol que celebra ara els 40 anys, se salda també amb dècades de comunicació valenciana de proximitat. És a casa nostra, al País Valencià, on el grup ha experimentat una expansió més notable, amb la proliferació de diferents diaris, amb les corresponents edicions digitals, i també emissores de ràdio i televisió, fidelitzant cada vegada un públic més nombrós.

Reivindique la figura del corresponsal, que ha estat sempre el primer vincle entre el poble i la redacció

El diari Levante-EMV, vaixell insígnia del grup al nostre territori, és una de les capçaleres de referència per a les valencianes i els valencians, i això, seguint l’argot periodístic, és un fet objectiu i contrastat, avalat per les amples xifres de lectors que segueixen la informació del periòdic. La capçalera, a més, ha celebrat recentment el 30 aniversari de la seua delegació a la Ribera que ha comptat molt de temps amb corresponsalia directa a Sueca. Eixa figura pròxima, la del corresponsal, que aprofite per a reivindicar-la des d’estes línies i que ens ha acompanyat en tants moments importants de la història del nostre poble, ha estat sempre el primer vincle entre la nostra població i la redacció.

EPI ha estat un grup en constant creixement i adaptació als nous contextos, que aposta pels multimèdia, per la promoció del talent jove, el foment de la llengua pròpia, però sobretot, pel compromís social en l’exercici d’un periodisme rigorós, al servei de la ciutadania. Llarga vida i molts encerts en el futur pròsper que estic segura que hi ha al davant!